Intrebari frecvente

Parapanta Sibiu

Intrebari frecvente

Exista doua tipuri de decolare:decolarea clasica si decolarea prin remorcaj.La decolarea clasica, parapanta este asezata pe sol, iar pilotul si pasagerul sunt acrosati de aceasta.La decolare, pilotul si pasagerul vor alerga la vale, pana cand se produce desprinderea de sol.In functie de intensitate avantului, distanta pe care trebuie sa o alergam variaza intre 1 si 10 metri.La decolare este foarte important ca pasagerul sa asculte cu atentie si sa respecte instructiunile pilotului.

In functie de dorinta pasagerilor si bineinteles daca conditiile meteorologice ne permit, durata unui zbor poate fi de la 5 minute la cateva ore.Pentru cei care zboara pentru prima data, durata nu este atat de relevanta.Importante sunt sentimentele si trairile intense pe care le experimentezi.

Una dintre intrebarile frecvente pe care le punem cand ne gandim la zborul cu parapanta:este periculos? Zborul cu parapanta, ca orice alt sport aviatic, implica o doza de risc. Echipamente de ultima generatie, testate si certificate, precum si experienta pilotilor din echipa, fac din zborul in tandem, o experienta sigura.

Indiferent de sezonul in care alegi sa zbori cu parapanta in tandem, este recomandat sa porti pantaloni lungi, bluza cu maneca lunga si incaltari cu talpa aderenta.Pe timpul iernii, hainele folosite la ski, se preteaza foarte bine si la zbor.

In principiu nu exista astfel de restrictii. Minorii au nevoie de acordul scris al ambilor parinti.

Zborul in tandem este conditionat de conditiile meteo.Daca ploua sau ninge, cu siguranta nu vom zbura. Siguranta pasagerilor si a pilotilor este prioritatea noastra.Decizia de decolarea partine pilotului.

Da. Poti folosi o camera, dar oricum zborul va fi filmat si de catre pilotii echipei.Acestia vor face pentru tine si poze si scurte filmari, iar tu poti sa savurezi experienta zborului din plin.Daca totusi vrei sa folosesti si tu o camera, atunci iti recomandam o camera compacta, care sa fie legata de mana. Pilotii echipei noastre nu isi asuma responsabilitatea in cazul deteriorarii sau pierderii acesteia pe durata zborului.

Voucherul cadou este valabil 360 de zile din momentul emiterii și se poate folosi o singură dată pentru un zbor cu parapanta în tandem, pe baza prezentării fizice a acestuia sau a codului unic care va fi validat. Voucherul nu este nominal și se poate tranfer aoricui.

După expirarea valabilității voucherului, acesta nu se mai poate returna. În termenul de valabilitate al voucher-ului (360 zile de la data emiterii) acesta se poate returna, iar clientul va primi în cont contra valoarea integrală a acestuia numai în condițiile în care: au fost făcute 2 programări succesive,la un interval de cel putin 7 zile, clientul final s-a prezentat de fiecare dată la locația și ora stabilite dar de fiecare dată zborul a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile sau a indisponibilității pilotului. Deși nu se poate anula din alte motive, voucherul se poate transfera unei terțe persoane.

Parapanta Sibiu cu pasagera de 83 de ani